O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Raw lískooříškové mléko

    Čtvrtek, 14. Květen 2015
Domácí oříškové mléko uspokojí vaše chuťové buňky, když máte zálusk na něco sladkého, čokoládového, zdravého. Připomíná oblíbenou nutellu, jen v její tekutější a také zdravější verzi. Kdo nedá jinak, raw ingredience může nahradit klasickými, mléko bude i tak lahodné a zdraví prospěšné. A za to může hlavně proces několikahodinového namáčení, díky kterému jsou obsažené lískové oříšky pro naše tělo lépe stravitelné a mají výraznější chuť. Fajn je, že stejný postup můžeme využít i s kterýmikoliv jinými ořechy (kešu, pistácie) - nejoblíbenější jsou v poslední době asi mandle (ty necháme namáčet klidně až 12 hodin). Mléko si můžeme osladit medem, javorovým sirupem, stévií, kokosovým nebo raw cukrem atd. Nespočet je také různých příchutí, kromě vanilkového lusku nebo kakaa zkuste přidat např. vanilkový nebo levandulový extrakt, z koření třeba skořici, muškátový oříšek nebo kardamom.. EAT, DRINK & BE COZY ;-) Na zdraví!

Recept

Ingredience:


1 láhev

150 g raw lískových oříšků
4 šálky filtrované vody
špetka mořské soli
2-3 lžíce raw medu
1 vanilkový lusk
2 lžíce raw kakaa

Pomůcky:

mixér, plátýnko


Postup

Do misky s vodou namočíme oříšky spolu s vanilkovým luskem a necháme 8 hodin luhovat.

Po osmi hodinách vodu vylijeme a oříšky s luskem propláchneme pod tekoucí studenou vodou.

Oříšky a lusk vložíme do mixéru, přidáme med, kakao, špetku soli a čtyři šálky vody. Na nejvyšší rychlost mixujeme 2 minuty. Tekutina musí získat mléčnou barvu a na povrchu by se měla objevit pěna.

Nato si připravíme nádobu a plátýnko a tekutinu přes něj přecedíme. Pomocí trychtýře přelijeme do skleněné láhve. Dáme chladit do ledničky. Před podáváním protřepeme. Mléko skladujeme v chladu maximálně okolo 5 dní.


Raw Cacao Hazelnut Milk

..Your Best Home Made Alternative


Tasty & Chocolate Flavored ♥

Copyright 2014VFB Media