O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Dýňové latté

    Pátek, 31. Říjen 2014
Recept na toto latté je tím pravým způsobem, jak vyměnit obyčejnou kávu za skvělý podzimní nápoj s příchutí dýně a vůní zimního koření. Na jeho výrobu vám stačí chvilka, pak už ho jen stačí dozdobit čerstvou šlehačkou a čokoládovými hoblinami.. Ještě nedávno by mě nenapadlo dát dýni do kafe, ale někdy je potřeba trocha odvahy, abychom přišli na kloub novým chutím a vůním.. O sychravém víkendu není nic lepšího na práci, než přes sebe přehodit vlněný pléd, zapálit svíčku a vychutnat si odpolední siestu třeba s domácími sušenkami, namáčenými do caffe latte. Vzpomeňte si na mě, až si promrzlí po procházce v přírodě budete chtít udělat domácí pohodu.. Já se těším, až dnes zasedneme k voňavému stolu a budeme pomalu chystat blížící se halloweenskou párty s upíry.
Trick or Treat !

Recept

Ingredience:


Latté pro dva

2 lžičky javorového sirupu
1/2 lžičky vanilkového extraktu
1 čajová lžička zimního koření (např. hřebíček, skořice, kardamom, zázvor)
1 kostička čokolády
4 lžíce dýňového pyré
1 šálek mléka
2 šálky espressa

Na ozdobu

smetana na šlehání, čokoládové hobliny

Pomůcky:

ruční metla na šlehání, robot


Postup

Veškeré ingredience kromě kávy přidáme do kastrůlku a na mírném ohni přivedeme k varu.

Šleháme, až se začne tvořit pěna.

Připravíme si čerstvou kávu do dvou hrnečků.

Přes horkou kávu pak přelijeme hotovou směs.

Vychlazenou smetanu našleháme dotuha.

Kopečkem šlehačky latté ozdobíme.

Posypeme čokoládovými hoblinami.


♥ PUMPKIN SPICE LATTE

ENJOY YOUR MOMENT ♥

Copyright 2014VFB Media