O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Zázvorová limonáda / Ginger Ale

    Sobota, 15. Srpen 2015
Výroba domácí zázvorové limonády vám zabere necelou hodinku a ani se u toho moc nenadřete. Zásadní část přípravy spočívá v tom vyvařit a vyluhovat poctivý zázvorový sirup, pak už jen stačí přelít ho vychlazenou sodovkou, přidat led, plátky citrónu a osvěžující letní drink je na stole.. V takovém horku opravdu bodne a co je ještě lepší, s partou přátel můžete samotný sirup využít jako základ pro zázvorové pivo, do alkoholických koktejlů (výborný s whiskey nebo rumem) nebo ledového čaje. Jo a z receptu opět můžete vytvořit i veganskou verzi. DRINK LEMONADE AND DANCE ON THE TABLE ;-)

Recept

Ingredience:


Na zázvorový sirup
50 g zázvoru, oloupaného, hrubě nasekaného
300 g medu (nebo agávového, javorového sirupu pro vegany)
1 lžíce citrónové kůry, nastrouhané
2 šálky vody

Na dokončení
perlivá voda
led
plátky citrusů na ozdobu

Pomůcky:

plátýnko, trychtýř, láhev na sirup


Postup

Do kastrůlku přidáme zázvor, med, citrónovou kůru a dva šálky vody, přikryjeme pokličkou.

Vše přivedeme k varu, odkryjeme pokličku a necháme ještě 15 minut probublávat.

Pak snížíme plamen na minimum a necháme redukovat dalších 30 minut.

Hotovou směs necháme vychladnout a pomocí plátýnka a trychtýřku nalijeme do láhve. Zbylé kousky můžeme použít třeba do jogurtu nebo zmrzliny..

Láhev se sirupem uzavřeme víčkem a dáme vychladit do ledničky.

Zároveň si vychladíme perlivou vodu nebo minerálku.

Zázvorovou limonádu podáváme tak, že do džbánu nalijeme část sirupu, naplníme ledem, zalijeme vychlazenou sodovkou a přidáme plátky citrónu, limetky nebo pomeranče, promícháme.

Samotný sirup by měl vydržet minimálně týden. Skladujeme ho v lednici, nejlépe ve skleněné láhvi uzavřené víčkem.

Na zdraví! ♥


Copyright 2014VFB Media