O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Tvarohový tart s ovocem

    Neděle, 18. Leden 2015
Nepečený tvarohový dort je sice perfektní hlavně v horkém létě, protože je krásně lehký a osvěžující a také do něj bez problému seženete jakékoliv čerstvé ovoce. Ale recept už tak dlouho slibuju několika svým kamarádkám, že jsem se rozhodla udělat ho i teď v lednu a rovnou se tak podělit o recept i s vámi. Patří k těm nejlepším sladkým pokladům, které mám od francouzské babičky Adrienne. Mám ho strašně ráda a hlavně pokud se mi nechce moc hřešit, vzpomenu si právě na něj. (A když chci být opravdu ukázněná, použiju odtučněný tvaroh.) Chutná komukoliv kdekoliv, ale největší úspěch má stejně vždycky jako sladká tečka na nějaké letní grilovací akci. ;) Mějte se fajn a užívejte pohody ! I LOVE TEA AND CAKE AND MY WARM BED ❤️

Recept

Ingredience:

3 vaničky měkkého tvarohu (polotučný nebo odtučněný)
6 bílků
1 a 1/2 balení plátkové želatiny
3-4 lžíce moučkového cukru
mix ovoce (jahody, maliny, třešně, borůvky, broskve,..)
(1 lžička vanilkového extraktu)

Pomůcky:

dortová forma 20 cm, robot


Postup


V nádobě našleháme bílky do tuhého sněhu.

V jiné misce smícháme tvarohy s moučkovým cukrem.

Přidáme našlehané bílky a opatrně vše spojíme cukrářskou stěrkou.

Želatinu si rozpustíme podle návodu a vmícháme ji do připravené směsi. Můžeme přidat lžičku vanilkového extraktu.

Na závěr přidáme okapané a nakrájené ovoce.

Směs nalijeme do dortové formy a necháme ztuhnout přes noc v ledničce.

Vychlazený dort můžeme před podáváním pocukrovat moučkovým cukrem.

Na závěr ještě dozobíme kouskem čerstvého ovoce.

Ukrojený ho případně můžeme ozdobit porcí čerstvé šlehačky a posypat čokoládovými hoblinami.


Cream Cheese Sweet ♥


Super Light & Refreshing


I like a Lot of Fresh Fruit ♥


It's Cake O'Clock..

Copyright 2014VFB Media