O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Pavlova

    Sobota, 14. Únor 2015
Dnes byl úkol jednoznačný - připravit pro svůj protějšek oblíbený valentýnský dezert. Když jsme byli před pár lety na dovolené ve Francii, objednal si jednoho večera v restauraci zákusek jménem Meringue, že prý ho zná z Austrálie, kde jeden čas žil a kde je tento dezert hodně populární pod názvem Pavlova - na počest slavné ruské baleríny Anny Pavlové, která navštívila Austrálii a Nový Zéland. Od té doby jsem se ho samozřejmě musela naučit dělat a dnes poprvé jsem ho také vylepšila o kakao a hořkou čokoládu. Ozdobený našlehanou smetanou, čerstvými malinami a nasekanými pistáciemi je prý hoden jedničky s hvězdičkou.;) Nebojte se do něj pustit, příprava je jednoduchá. Ještě lepší, když si meringues uděláte den předem a druhý den už jen naplníte šlehačkou a ovocem. Přiznám se, že ani já téhle kombinaci nikdy neodolám, jak bych mohla.. Užijte si svátek Valentýna a vychutnejte si společně všechny chutě a vůně! I’VE FALLEN IN LOVE MANY TIMES..ALWAYS WITH YOU ;) LOVE IS IN THE AIR ♥ ♥ ♥

Recept

Ingredience:


Meringues

50 g hořké čokolády
6 bílků
250 g krupicového cukru
3 lžíce kakaa
1 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa

Náplň

400 ml smetany na šlehání
50 g pistácií
200 g malin
(rozpuštěná hořká čokoláda)

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, šlehací metla


Postup

Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 175 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem.

Z pevného kartonu vystřihneme kruh o průměru 15 cm. Ten překreslíme na pečicí papír natřikrát tak, aby se navzájem kruhy nedotýkaly.

Do čisté a suché mísy dáme bílky a šleháme, dokud netvoří špičky. Pak postupně začneme přidávat cukr a šleháme do hustého sněhu.

Do něj pak přesejeme kakao a škrob. Dáme lžičku octa a vše dohladka promícháme.

Na závěr přidáme rozpuštěnou čokoládu a opatrně promícháme. Připravený meringue rozdělíme mezi tři obkreslené kruhy. Plech dáme do trouby a teplotu snížíme na 120 stupňů. Pečeme 60 - 75 minut.

(Meringue musí být tvrdý a křupavý na okrajích a lepkavý uprostřed.) Pak vypneme troubu, meringues necháme v troubě při nastevřených dveřích úplně vychladnout.

Nato si našleháme šlehačku dotuha. Pistácie nasekáme na malé kousky. Omyjeme a osušíme maliny.

První patro dáme na dortový stojan, natřeme částí šlehačky a ozdobíme pár malinami. To samé provedeme s ostatními patry. Vrchní patro dozdobíme většinou malin a nasekanými pistáciemi. Případně můžeme ještě polít rozpuštěnou čokoládou.


Perfect Meringue Dessert with Whipped Cream

Raspberries & Pistachio Nuts


Like Heaven in the Mouth..

Copyright 2014VFB Media