O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nepečený zmrzlý cheesecake

    Neděle, 9. Červenec 2017
Dnes mám pro vás recept na tenhle geniální cheesecake, který je jako stvořený pro horké letní dny či večery. Je nepečený, takže ho máte za chvilku připravený a pak s ním šup na pár hodin do mrazáku. Před podáváním ho necháte půl hodiny odpočinout na pokojové teplotě a podáváte, jak povolí bude po obvodu krásně krémový a uvnitř zůstane vychlazený, je to vlastně takový hodně luxusní nanukáč! Na povrchu nechybí křupavá poleva z hořké čokolády a čerstvé ovoce, nejlepší jsou jahody. Krustu můžete udělat z vámi oblíbených sušenek, my máme nejraději oreo. Dort byl určený k narozeninám a myslím, že měl velký úspěch! (jen cvaknout před tím pár fotek v takových vedrech byl trošku oříšek) HAPPY BIRTHDAY všem červencovým oslavencům;-)

Recept

Ingredience:


Korpus
20 sendvičů oreo sušenek
60 g másla

Náplň
200 g čerstvého smetanového sýra
250 g ricotty
350 g smetany na šlehání, 33%
110 g krupicového cukru
semínka z 1/2 vanilkového lusku

Topping
50 g hořké čokolády, 70%
čerstvé lesní ovoce
moučkový cukr na posypání


Pomůcky:

dortová forma (cca 20 cm), pečicí papír, robot, potravinářská fólie


Postup

1. Sušenky rozdrtíme válečkem nebo v robotu najemno, náplň dáme stranou. Rozpustíme si máslo a smícháme ho s rozdrcenými sušenkami. Dortovou formu vyložíme pečicím papírem. Na dno formy upěchujeme lžící sušenkový základ. Dáme na 20 minut vychladit do ledničky.

2. V míse robotou si lehce prošleháme sýr, ricottu, smetanu, cukr a semínka z vanilkového lusku. Konzistence by měla zhoustnout, ale zároveň by měla být stále lehká a krémová. Hotovou náplň nalijeme na sušenkový základ a formu vrátíme do lednice.

3. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Pomocí lžíce s ní ozdobíme vychlazený krém. Dort přikryjeme potravinářskou fólii a dáme na 6 - 8 hodin ztuhnout do mrazáku. Před podáváním necháme cheesecake půl hodiny povolit na pokojové teplotě. Ozdobíme ovocem, poprášíme moučkovým cukrem a nakrájený podáváme!

UŽIJTE SI PRÁZDNINY, DOVOLENÉ A SPOUSTU SLUNÍČKA A DOBROU CHUŤ;-)

via GIPHY

Copyright 2014VFB Media