O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Maminčin citrónový cheesecake s máčenými jahodami

    Středa, 25. Březen 2015
Cheesecake, ten naše rodina moc ráda, hlavně jeho nepečenou verzi s čerstvým ovocem. V teplém počasí krásně osvěží, je lehoučký, ne úplně sladký, oživený citrónovou šťávou. O tomto by se dalo říci, že je složený ze samých zdraví prospěšných ingrediencí, snad jen ta malá porce našlehané smetany a trocha cukru.. Oproti klasickému newyorskému cheesecaku neobsahuje vajíčka a zakysanou smetanu, ale zato nízkotučný tvarohový sýr Cottage cheese se stopou syrovátky, který určitě ocení všichni příznivci zdravé výživy, nejen díky jeho vysokému obsahu bílkovin. A ač se zdá více dietní, je prostě k nakousnutí ;) Cheesecake, munchin’ on a cheesecake, munchin’ on a cheesecake..

Recept

Ingredience:


Cheesecake

200 g máslových sušenek
100 g másla, rozpuštěného
5 plátků želatiny
šťáva ze 2 citrónů
150 g krémového sýra
150 g cottage cheese
100 g krupicového cukru
150 ml smetany na šlehání

Máčené jahody

1 balení čerstvých jahod, očištěných, nakrájených na čtvrtky
2 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce krupicového cukru

hrstka mátových lístků na ozdobu

Pomůcky:

forma na koláč, robot


Postup


V robotu nebo pomocí válečku a pytlíku rozdrtíme máslové sušenky na prášek.

Ty pak smícháme v misce s rozpuštěným máslem a natlačíme do máslem vymazané nebo pečicím papírem vyložené formy o průměru 22 cm.

Dáme na 1 hod. chladit do ledničky.

V jiné míse si našleháme šlehačku dotuha a dáme stranou.

Krémový sýr přidáme do mísy robotu a 5 minut šleháme.

Když je krásně jemný a nadýchaný, přidáme cottage cheese a cukr a ještě několik minut šleháme.

Přimícháme našlehanou smetanu a na závěr želatinu.

Tu si rozpustíme dle návodu, pak do ní přidáme citrónovou šťávu a promícháme.

Hotový krém vylijeme na sušenkový základ a dáme nejlépe přes noc ztuhnout a vychladit.

Okraje náplně musí být na dotek pevné.

Na máčené jahody přidáme veškeré ingredience do misky a promícháme.

Poté je dáme na 2 hodiny vychladit do lednice a před podáváním jimi koláč ozdobíme.

Cheesecake servírujeme vychlazený, nakrájený na trojúhelníčky, s jahodami a lístky máty.


Light, Creamy Cheesecake

Fresh Filling and Decoration


Love Eating Sweets ♥

Copyright 2014VFB Media