O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nadýchaný broskvový dort

    Pátek, 24. Červenec 2015
Konečně zbyl čas na další pečení! Dnes mám pro vás úžasnýýý broskvový dort, lehký jako letní vánek. Je navrstvený z třeného těsta, bílkové krusty s náplněmi z bílého jogurtu, našlehané smetany a broskvového pyré. Postupů je o něco více a vaše kuchyň asi dostane zabrat, ale chuťové pohárky budou u vytržení! ;-) I WANT CAKE..I NEED CAKE! Krásný víkend vám ♥ 

Recept

Ingredience:


7 vajíček
70 g másla, změklého
260 g krupicového cukru
120 g hladké mouky + na vysypání
1/2 lžičky prášku do pečiva
mléko
70 g plátků mandlí + na ozdobu
250 g broskví (čerstvých nebo kompotovaných)
+ na ozdobu
400 g smetany na šlehání
1 sáček želatiny
120 g moučkového cukru
500 g bílého smetanového jogurtu

Pomůcky:

dortová forma 28 cm, robot, tyčový mixér


Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou. Oddělíme si tři vajíčka na bílky a žloutky.

Máslo s 90 g cukru, žloutky, prosátou moukou a práškem do pečiva spojíme v hladké těsto, případně přidáme trochu mléka pro lepší konzistenci. Připravené těsto rozložíme do dortové formy.

V jiné misce si našleháme bílky, postupně přidáme 170 g cukru. Hotový sníh rozetřeme na vrstvu těsta, posypeme rovnoměrně plátky mandlí a dáme péct do trouby asi na 30 minut. Necháme vychladnout. Na náplň si připravíme nejprve broskve, které si rozmixujeme na pyré, dáme stranou.

Našleháme šlehačku a necháme nabobtnat želatinu. Oddělíme si čtyři vajíčka na bílky a žloutky. Žloutky našleháme s moučkovým cukrem, přidáme jogurt, ještě prošleháme.

Rozpustíme si připravenou želatinu, do mističky přendáme několik lžic jogurtové náplně a promícháme s želatinou, pak přendáme zpátky k jogurtové směsi a dobře promícháme.

Náplň rozdělíme na dvě poloviny, do jedné přidáme broskvové pyré, do druhé zamícháme našlehanou smetanu. Obě misky dáme na 15 minut do lednice. Bílky našleháme dotuha a pak je rozmícháme do obou vychlazených náplní.

Dortovou formu s vychladlým korpusem nejprve naplníme broskvovým krémem, poté jogurtovým. Dort dáme do lednice vychladit min. na 8 hodin nebo přes noc. Před podáváním můžeme ozdobit plátky mandlí a nakrájenými broskvemi.


Copyright 2014VFB Media