O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Koláč Banoffee

    Neděle, 15. Březen 2015
Čím více se blíží jaro a léto, tím více mi začíná chybět čerstvé ovoce ze zahrádky. A když zrovna v zimě nenarazím na nějaké pěkné v obchodě, vděčnou volbou jsou vždycky banány. Proto se mi tentokrát hodil už dlouho pečlivě střežený recept na oblíbený irský dezert z banánů, čokolády, karamelového salka, s korpusem z karamelových sušenek a másla, ozdobený čerstvou šlehačkou (do které se také někdy přidává káva). Známý je pod názvem Banoffee, odvozeným od slova banana (banán) a toffee (karamel). Kdo miluje pohár banán - šlehačka - čokoláda - karamelový toping, nebude se moct takového dezertu nabažit! Varuju, že neobsahuje snad jedinou dietní ingredienci a kalorie raději nepočítám, přeci ale užívat si občas takových neřestí má být součástí našeho života! YOU CAN ENJOY YOUR LIFE – EVERY DAY ♥ See you..

Recept

Ingredience:


160 g karamelových sušenek Lotus
70 g másla
lžíce namletých mandlí nebo oříšků
špetka skořice
100 g hořké čokolády
1/2 plechovky zkaramelizovaného mléka Salko
3 banány
citrónová šťáva
190 ml zakysané smetany
350 ml smetany na šlehání
semínka z vanilkového lusku
moučkový cukr

čokoládové hoblinky nebo kakao na ozdobu

Pomůcky:

forma na koláč, robot


Postup


Na korpus si rozdrtíme v robotu karamelové sušenky, přendáme je do misky a přilijeme rozpuštěné máslo, namleté oříšky a skořici.

Vše promícháme a upěchujeme na dno formy.

Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu s 50 ml smetany.

Promíchanou směs necháme chvíli vychladnout a pak ji natřeme na sušenkový korpus.

Dáme ztuhnout do ledničky.

Po ztuhnutí přidáme další vrstvu - zkaramelizované salko rovnoměrně rozetřeme na čokoládovou vrstvu.

Znovu dáme do lednice chladit.

Banány nakrájíme na kolečka, dáme do misky, pokapeme citrónovou šťávou a smícháme se zakysanou smetanou.

Banánovou směs přidáme do formy jako další vrstvu.

Nakonec si našleháme smetanu dotuha spolu se lžící moučkového cukru a semínky z vanilkového lusku a koláč jí ozdobíme.

Šlehačku posypeme nastrouhanou čokoládou nebo kakaem.

Hotový koláč necháme dobře vychladit v ledničce.

Enjoy your meal ♥


Banana + Toffee Dessert

Incredibly Delicious Recipe


Always Made with Love ♥

Copyright 2014VFB Media