O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Quindins De Yaya

    Středa, 24. Září 2014
Recept na brazilské kokosové cupcakes jsem převzala z krásného blogu whatkatieate.com a ještě si ho trochu poupravila po svém. Pochopitelně jsem ale nemohla vynechat kokos, který spolu s banánem tvoří základ tradiční brazilské kuchyně, snad v každém jejich dezertu najdete alespoň malé množství kokosu. Tamní název receptu je odvozený od jména Yaya, kterým byly oslovovány malé dívky na cukrových platnážích v severní Brazílii a slova quindin, což v překladu znamená cupcake. Těsto v sobě spojuje neobvyklou a atraktivní chuť kokosu, hřebíčku a skořice, doplněné ještě o pár kapek vody z pomerančových květů. K dokonalosti chybí už jen poleva - navrchu jsou cupcakes pomazané krémem ze smetanového sýra s příchutí pomeranče a vanilky, bohatě zasypané plátky sušeného kokosu. V kuchyni se chystá čerstvá káva, na stojanu chladnou kokosové cupcakes a z reproduktorů se line hlas Aurory Mirandy v energické písni stejnojmenného názvu Os Quindins de Yayá, tak si představuji ideální pauzu uprostřed dne.. Zdravím všechny po brazilsku Tchau!

Recept

Ingredience:

(12 cupcakes)

těsto

50 g másla, pokojové teploty
200 g krupicového cukru
1 lžička pomerančové vody
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička skořice
8 žloutků
2 bílky
125 g hladké mouky
1 šálek mletého kokosu
3 lžíce rozpuštěného másla

poleva

200 g krémového sýra Philadelphia
150 g moučkového cukru, prosátého
1 lžička mléka
1 lžička pomerančové vody
1 lžička vanilkového extraktu (kokosové esence)

kokosové plátky na ozdobu

Pomůcky:

forma na muffiny, papírové košíčky, robot, malý paletový nůž


Postup

Těsto
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

Do mísy robotu přidáme máslo, cukr, pomerančovou vodu, hřebíček a skořici a mixujeme do hladké směsi.

Dále přidáme žloutky - jeden po druhém zašleháme do těsta, to samé pak provedeme s bílky. V jiné misce prosijeme mouku, přidáme mletý kokos a rozpuštěné máslo.

Suchou směs přidáme k našlehané a vše ještě jednou důkladně promícháme. Vzniklým těstem naplníme košíčky do 3/4 a pečeme asi 25-30 minut, dokud těsto nezezlátne a špejle z něho nevyleze čistá. Košíčky pak necháme ještě chvíli chladnout na mřížce, poté vyjmeme z formy.

Poleva
Do mísy robotu dáme krémový sýr a chvilku mixujeme na střední rychlost, dokud není hladký.

Poté rychlost snížíme a přidáváme prosátý moučkový cukr, lžíci po lžíci a šleháme, dokud se perfektně nespojí se sýrem. Potom přidáme mléko, pomerančovou vodu a vanilkový extrakt a jemně promícháme.

Na každý cupcake naneseme pomocí paletového nože kolem dokola polevu a posypeme kokosovými plátky.

BRAZILIAN CUPCAKES..

THE RIGHT FLAVOUR FOR YOU!


ATRAKTIVNÍ KOMBINACE KOKOSU A KOŘENÍ..


DOKONALÁ CHUŤ A VŮNĚ

Copyright 2014VFB Media