O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Vanilkové cupcakes

    Sobota, 9. Srpen 2014
Dnes jsem tu s dalším cupcake receptem do sbírky. Tyhle CC jsou z vanilkového těsta a jejich příprava je super rychlá, kromě toho se na ně hodí téměř jakákoliv poleva. Já jsem tentokrát část ozdobila fondánem, část nadýchanou bílkovou polevou a senzačně chutnají i s karamelovou nebo vanilkovou náplní uvnitř. Co si udělat čajový dýchánek, oprášit starý porcelánový servis a na tác naskládat vanilkové cupcakes ve stylových košíčcích? Užijte si den plný pokušení! Tady je recept..

Recept

Ingredience:

Těsto

125 g másla, pokojové teploty
3 vajíčka, pokojové teploty
190 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
100 ml zakysané smetany
1 lžička semínek z vanilkového lusku

Nadýchaná poleva z bílků

340 g krupicového cukru
3 bílky
60 ml vody
1 lžička citrónové šťávy
2 lžičky vanilkového extraktu

(fondán)

Pomůcky:

robot, forma na muffiny, papírové košíčky

Postup

Těsto

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Formu na muffiny si vyložíme papírovými košíčky.

Do nádoby robotu přidáme postupně veškeré ingredience a šleháme asi 3 minuty, až nám vznikne hladká a nadýchaná směs. Naběračkou na zmrzlinu naplníme košíčky těstem do tří čtvrtin.

Formu vložíme do trouby a pečeme asi 20 minut. Cupcakes necháme vychladnout a pak je zdobíme polevou nebo fondánem.

Nadýchaná poleva z bílků

Do nádoby od robotu přidáme bílky, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt. Cukr s vodou dáme do kastrůlku a zahříváme na teplotu 120° C.

Mezitím šleháme bílky a když se na nich objeví pěna, přidáme svařený cukrový sirup, kousek po kousku ho zašleháme do bílkové směsi.

Trvá to asi 5 minut, než je směs krásně nadýchaná. Případně přidáme kapku potravinářského barviva. Polevou naplníme cukrářský sáček a cupcakes ozdobíme.

JEMNÉ PIŠKOTOVÉ TĚSTO PLNÉ VANILKY..


PŘEKVAPTE SVÉ BLÍZKÉ ♥


VANILLA CUPCAKES & FLUFFY FROSTING


IT´S TIME FOR A CUPCAKE BREAK!

Copyright 2014VFB Media