O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládové Party Cupcakes s vanilkovou polevou

    Pátek, 18. Duben 2014
Recept na tyto roztomilé cupcakes je můj oblíbený. A to nejen kvůli jeho superčokoládovému těstu, ale také nadýchané a pestrobarevné polevě. Jak už jejich název napovídá, jsou přímo předurčeny na jakoukoliv party, pro děti i dospělé. I jejich větší množství stihnete vyrobit za celkem krátkou dobu. Všechny ingredience na těsto smícháte dohromady v jedné míse a je hotovo, příprava už nemůže být jednodušší..Ještě pár slov k postupu.. Abychom dosáhli krásně tmavé barvy - tzv. odstínu dark-as-night, doporučuji použít pořádnou dávku pravého kvalitního kakaa. Tajemství bezvadné polevy zase tkví v přidání pravého vanilkového extraktu a v dlouhotrvajícím šlehání. Co se týče polevy a její škály barev, v té se meze nekladou. Já jsem si oblíbila spojení tyrkysové a bílé, krásná kombinace je ale také bílá s ostře růžovou. Poleva je sice trochu sladší, ale i tak chutná a myslím, že pokud připravíte cupcakes na dětskou party, sklidí určitě velký úspěch. Já je za chvíli nesu na dospěláckou oslavu a vy, ať už je donesete kamkoliv, užijte si sladký den! P.S. Tento recept je na 12 cupcakes, pro větší množství se nebojte těsto zdvojnásobit nebo ztrojnásobit.. Párty může začít!

Recept

Ingredience:

Cupcakes:

95 g hladké mouky
150 g krupicového cukru
60 g pravého kakaa
1 čajová lžička jedlé sody
1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
1/2 čajové lžičky soli
120 ml podmáslí, pokojové teploty
80 ml horké kávy
3 polévkové lžíce rostlinného oleje
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
1 vejce, pokojové teploty

Poleva:

225 g másla, pokojové teploty
375 g moučkového cukru
2 polévkové lžíce mléka
2 čajové lžičky vanilkového extraktu
špetka soli
několik kapek potravinářského barviva v tyrkysovém odstínu (např. zn. Wilton)

Toping:

barevné posypky, zapichovátka

Pomůcky:

robot, trezírovací sáček, špička


Postup

Těsto
Troubu si předehřejeme na 180 ° C. Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

Do misky v robotu vsypeme prosátou mouku, krupicový cukr, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.

V jiné míse smícháme podmáslí, kávu, olej, vejce a vanilkový extrakt. Tekutou směs přidáme do suché směsi v robotu a vše šleháme cca 1 minutu. Hotové těsto rozdělíme do formiček, mělo by dosahovat do 3/4. Nelekněte se jeho řidší konzistence. Pečeme uprostřed trouby 18 – 20 minut. Ke konci pečení zkoušíme zapíchnout do středu košíčku špejli. Hotové jsou, když je špejle suchá a zachytí se na ní pouze několik drobečků. Snažíme se je upéct tak akorát, jinak bude těsto příliš suché. Necháme vychladnout.

Poleva
Do robotu dáme máslo a šleháme ho cca 6 minut na střední rychlost, dokud není krásně lehké a nadýchané. Pak k němu přidáme moučkový cukr, mléko, vanilkový extrakt a špetku soli a šleháme na nízkou rychlost, až se nám všechny suroviny spojí. Poté zvýšíme rychlost a stále šleháme, až je konzistence opět krásně načechraná, zabere to cca dalších 6 minut.

Polevu rozdělíme na 2 části. Do jedné části přidáme několik kapek potravinářské barviva a rozmícháme, dokud nedocílíme sjednoceného tyrkysového odstínu. Připravíme si trezírovací sáček se špičkou. Naplníme ho oběma polevami a kruhovými pohyby zdobíme cupcakes do požadovaného tvaru. Ozdobíme ještě barevnými posypkami, můžeme také použít papírová zapichovátka.


VLÁČNÉ TĚSTO S NADÝCHANOU POLEVOU


PRO VÁS I VAŠE DĚTI


Let´s get the party started!


Enjoy your moment!


Copyright 2014VFB Media