O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Jablkové muffiny s marcipánem

    Úterý, 22. Září 2015
Podzim už je za dveřmi a jablkové muffiny k němu ideálně ladí. Kromě takových dobrot, jakými jsou jablíčka, mletá skořice nebo kousky marcipánu, obsahují i rýžovou mouku, která je v naší kuchyni zatím nováčkem. Rozhodně s ní ale budu experimentovat dál, jdou s ní totiž dobře zahušťovat i slaná jídla, omáčky nebo polévky, vhodná je i do nepečených dezertů. Těsto z rýžové mouky je pevné, ale ne moc pružné, a tak se často míchá s jinými druhy mouk, což je možné i v tomto receptu, případně jí můžete vynechat a nahradit úplně jinou. Jen je dobré vědět, že rýžová neobsahuje lepek, má vysoký obsah bílkovin a je lehce stravitelná. Pokud budete péct muffiny tak jak jsou, určitě nezapomeňte našlehat šlehačku, která je krásně doplní a zvláční. HAPPINESS IS..FRESHLY BAKED MUFFINS;-) HAPPY DAY:-)

Recept

Ingredience:


10-12 cupcakes

Těsto
125 g másla, změklého
75 g krupicového cukru
3 vajíčka, pokojové teploty
250 g rýžové mouky
2 lžičky prášku do pečiva s vinným kamenem
2 lžičky skořice
1 sáček pravého vanilkového cukru 
1/2 lžičky soli
2 jablka
50 g marcipánu

Na ozdobu
moučkový cukr
smetana na šlehání

Pomůcky:

forma na muffiny, papírové košíčky, robot


Postup

Troubu si předehřejeme na 175 stupňů.

Změklé máslo a cukr prošleháme v robotu do hladké směsi.

Do ní zašleháme všechna vajíčka, jedno po druhém.

V misce prosejeme mouku, prášek do pečiva, skořici, vanilkový cukr a sůl.

Suchou část přišleháme natřikrát do tekuté.

Jedno oloupané jablko nakrájíme na malé kostičky, stejně tak i marcipán a nasypeme také do těsta.

Promícháme a těstem naplníme papírové košíčky.

Druhé jablko nakrájíme na plátky a ozdobíme jimi vrch muffinů - aby držely, do těsta je trochu zatlačíme.

Pečeme ve vyhřáté troubě max. 25 minut.

Vychladlé muffiny servírujeme posypané moučkovým cukrem a doplněné čerstvou šlehačkou.

♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥

♥ ♥ ♥


Copyright 2014VFB Media