O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Vánoční perníčkové cupcakes

    Neděle, 21. Prosinec 2014
Pravé vánoční cupcakes, těm se prostě nedá příliš dlouho odolávat. Voňavé perníčkové těsto s kousky hořké čokolády, kávou a vanilkou, navrch ozdobené krémem z bílé čokolády, to je příchuť Vánoc, stačí se jen zakousnout.. Moje představa je dnes taková - po dlouhé procházce cupcakes a horký čaj, zapnutá světýlka, zapálený františek a v hlavní roli Láska nebeská nebo Noc plná zázraků.. Přeju vám všem ty nejkrásnější a nejsladší Vánoce se všemi blízkými vašemu srdci. *** I feel it in my fingers, I feel it in my toes Christmas is all around me ***

Recept

Ingredience:


Těsto

200 g másla, pokojové teploty
270 g krupicového cukru
4 vajíčka, pokojové teploty
375 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
500 ml šlehačky
100 g hořké čokolády, nasekané
30 malých perníčků, jemně rozdrcených
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžíce silné kávy

Poleva

210 g moučkového cukru
230 g másla
200 g bílé čokolády
2 lžičky vanilkového extraktu

hořká čokoláda + posypky na ozdobu

Pomůcky:

forma na muffiny, papírové košíčky, zdobicí sáček + špička


Postup

Troubu předehřejeme na 180˚ C.

Máslo a cukr dáme do mísy robotu. Mixujeme, až je směs krásně nadýchaná.

Přidáme vajíčka, jedno pod druhém, mezi každým vajíčkem mixujeme směs cca 2 minuty.

Do jiné mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva a pak přimícháme rozdrcené perníčky.

Do připravené vaječné směsi přidáme suchou směs a smetanu.

Na závěr doplníme nasekanou čokoládu, vanilkový extrakt a kávu a ještě jednou vše pořádně prošleháme.

Pomocí zmrzlinové naběračky naplníme formu vyloženou papírovými košíčky těstem. Pečeme asi 20-25 minut. Necháme úplně vychladnout.

Na polevu dáme máslo a cukr do mísy robotu a mixujeme na nízkou rychlost do velmi nadýchané konzistence.

Přidáme rozpuštěnou bílou čokoládu a ještě promixujeme pár minut.

Přidáme vanilkový extrakt. Pokračujeme ve šlehání, až je směs světlá a nadýchaná.

Pomocí zdobicího sáčku a špičky přeneseme polevu na vychladlé cupcakes.

Můžeme ještě ozdobit čokoládou, kterou rozheřejeme, rozetřeme na pečicí papír, posypeme ozdobičkami, necháme ztuhnout a nalámeme na kousky.

Veselé Vánoce !

Merry Christmas !

Joyeux Noel !


Gingerbread Delight ♥

Lovely Christmas Time ♥

Copyright 2014VFB Media