O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

"Angel Feather" Cupcakes

    Čtvrtek, 19. Březen 2015
Dnes přicházím na blog s jarní inspirací. V prosluněných jarních dnech má člověk hned lepší náladu a chuť obklopovat se milými a veselými věcmi. Tak jsem pro radost rodině upekla pastelové cupcaky, s vanilkou a našlehanou bílkovou polevou, lehké jako pírko z andělských křídel (proto také ten stejnojmenný anglický název). Můžete si vyhrát s barvičkami, mé oblíbené jsou pastelové, které se, myslím, pěkně hodí i na blížící se Velikonoce, stačí už pak jen přidat navrch nějakou tu velikonoční ozdůbku.. P.S. Vše dobré na zemi je od člověka a vše krásné od slunce (M. M. Prišvin). Krásně si užijte první jarní den ♥

Recept

Ingredience:


cca 12 cupcakes

Těsto

125 g másla, změklého
3 vajíčka, pokojové teploty
190 g hladké mouky
1 a 1/2 lžičky prášku do pečiva
150 g krupicového cukru
100 ml mléka
1 lžička vanilkového extraktu

Bílková poleva

2 bílky
170 g krupicového cukru
3 polévkové lžíce umělého tekutého sladidla (např. DM)
1 lžička citrónové šťávy
1 lžička vanilkového extraktu
gelové potravinářské barvičky
posypky

Pomůcky:

forma na muffiny, papírové košíčky, robot, naběračka na zmrzlinu, ruční šlehač


Postup


Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Formu na muffiny vyložíme papírovými košíčky.

Všechny ingredience přidáme do mísy robotu a šleháme asi 4 minuty, až se všechny ingredience propojí a vznikne hladká nadýchaná směs.

Pomocí naběračky na zmrzlinu nebo lžíce plníme košíčky do tří čtvrtin.

Dáme péct do trouby max. na 20 minut (špejlí zkontrolujeme, kdy jsou upečené). Necháme vychladnout.

Na polevu si připravíme vodní lázeň. V hrnci dáme vařit vodu.

Do jiného kastrůlku přidáme bílky, cukr, sladidlo, citrónovou šťávu a vanilkový extrakt.

Až začne voda ve spodním hrnci bublat, postavíme navrch kastrůlek.

Pomocí ručního šlehače šleháme směs na nízké otáčky.

Až se cukr rozpustí, zvýšíme rychlost a šleháme asi 5 minut do zhoustnutí - bílky by měly ztrojnásobit svůj objem.

Hotovou polevu odstraníme z plotny a případně můžeme přimíchat potravinářské barvičky.

Polevu si rozdělíme do mističek, přidáme jednotlivé odstíny a ještě minutu prošleháme.

Vychladlou polevou zdobíme připravené cupcakes, na závěr můžeme ještě posypat dekorací.

(Poleva by měla vydržet dva dny jen při pokojové teplotě.)

HAPPY FIRST DAY OF SPRING


Vanilla Cupcakes

with Fluffy Pastel Icing


Light As a Feather ♥

Copyright 2014VFB Media