O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládové espresso cupcakes

    Pondělí, 24. Listopad 2014
Na oslavy se vždycky cupcakes hodí. Příprava je daleko jednodušší než výroba dortu a na stojanu vypadají stejně efektně, zvláště když ještě přidáte nějakou dekoraci navrch. Rozhodla jsem se pro čokoládové espresso cupcakes, které už dlouho čekaly v pořadí na mém blogu. Upozorňuju, že jsou určeny pro opravdové milovníky čokolády. Spousta hořké čokolády, kakaa a italského espressa povznesou obyčejný dezert rovnou do nebe. Dokonalost sama. Uvidíte ;) Příští týden už odložím další připravované recepty na neurčito a budu se pomalu ale jistě chystat na pečení voňavého cukroví, zdobených perníčků, vánočního dortu a nebudou chybět ani skvělé vánoční cupcakes! Prožijte hezký zbytek listopadu a těšte se na Vánoce.. P.S. Na jaké vánoční dobroty se letos vrhnete vy?

Recept

Ingredience:


Těsto

75 g másla
1/2 lžičky vanilkového extraktu
300 g hladké mouky
100 g kakaa
1 lžička jedlé sody
1 lžička prášku do pečiva
250 g krupicového cukru
1 velké vajíčko
100 ml horké silné kávy
150 ml podmáslí

Poleva

200 g hořké čokolády 70%
300 g másla, změkklého
350 g moučkového cukru
150 g kakaa
2 lžíce espressa
1/2 lžičky vanilkového extraktu

posypky na ozdobu

Pomůcky:

forma na muffiny, papírové košíčky, špejle, cukrářský sáček + špička, robot


Postup

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Formu na cupcakes vyložíme papírovými košíčky.

Rozpustíme si v kastrůlku máslo, přidáme vanilkový extrakt a necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku, kakao, jedlou sodu, prášek do pečiva a cukr.

V jiné míse zvlášť prošleháme vajíčko s podmáslím. Kávu rozšleháme s rozpuštěným a vychladlým máslem.

Všechny tekuté ingredience přidáme k suchým a šleháme do té doby, než je směs dobře promíchaná a hladká. Hotové těsto pak plníme do jednotlivých košíčků (pomocí naběračky na zmrzlinu).

Košíčky plníme max. do 2/3. Pečeme 17 – 20 minut. Nebo dokud nevyjde ven čistá špejle.

Na polevu si rozpustíme ve vodní lázni čokoládu a necháme ji vychladnout. V misce si našleháme máslo, až je krásně nadýchané a a má světlou barvu.

Postupně začneme přidávat moučkový cukr a kakao a šleháme dohladka. Vmícháme rozpuštěnou čokoládu a opět prošleháme do spojení.

Ještě vlijeme espresso a vanilkový extrakt a vyšleháme do hladké a nadýchané konzistence.

Hotovou polevu přendáme do cukrářského sáčku a vychladlé cupcakes ozdobíme. Nakonec přidáme posypky.


Chocolate Birthday ♥

Let's Celebrate !


Perfect Chocolate & Espresso Dessert


Chocolate Mania

Copyright 2014VFB Media