O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládovo-borůvkové muffiny

    Neděle, 28. Leden 2018
Minulý týden se nám doma sešlo spoustu borůvek z českých lesů a nejvíc jich spapala naše Mila, borůvky miluje a snědla jich po hrstech, přidávali jsme si je do kozího jogurtu nebo ke snídaňové granole a pořád ne a ne je upotřebit. Tak mě napadlo, že bych mohla upéct ze zbytku něco jednoduchého, relativně lehkého a pak jsem si vzpomněla, že už jsem strašně dlouho nepekla cupcakes nebo nějaké muffiny. Výsledek vidíte v příspěvku - s Mili jsme nakonec upekly čokoládovo-borůvkové muffiny ze špaldové mouky a ještě k tomu jsme si užily zábavné focení na zahradě, Mili hezky pózovala a dokonce ochutnala kousek muffinu! P.S. Borůvek můžete přidat, kolik budete chtít, jinak muffiny budou určitě výborné i s rozmačkaným banánem nebo čerstvými malinami. Mějte krásné léto!

Recept

Ingredience:


Na 12 muffinů

250 g špaldové mouky
120 g třtinového cukru
100 g másla (nebo kokosového oleje)
2 vajíčka z volného chovu
200 ml mléka
prášek do pečiva (bez lepku a fosfátu)
2 lžíce holandského kakaa
2 hrsti borůvek


Pomůcky:

robot, plech na muffiny, papírové košíčky, špejle


Postup

1. Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do mísy robotu přidáme cukr a vajíčka a společně je prošleháme do nadýchané směsi.

2. Postupně přidáváme další ingredience - máslo (nebo olej), mléko a kakao. Do základu pak přimícháváme ručně, pomocí cukrářské stěrky, mouku prosátou s práškem do pečiva, až nám vznikne hladké těsto.

3. Na závěr ještě vmícháme borůvky (nebo jiné ovoce) a vzniklým těstem naplníme papírové košíčky.

4. Formu s košíčky dáme do trouby a pečeme asi 20 minut, těsto kontrolujeme špejlí. Hotové muffiny necháme vychladnout na mřížce. Ať si pochutnáte!

Copyright 2014VFB Media