O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Chocolate bonbons HOME MADE

    Středa, 4. Červen 2014
Domácí výroba čokoládových bonbónů je jednoduchá a celkem zábavná. Pokud přemýšlíte, jakým dárkem udělat radost svým blízkým, vlastnoručně dělané čokoládové bonbóny jsou přesně to pravé. Ať už k Valentýnu, narozeninám nebo jen tak pro radost, stačí je zabalit do ozdobné krabičky nebo celofánu, převázat stuhou a čokoládová radost pro vaše milované je na světě. Jen si připravit silikonové formičky, kterých dnes seženeme nepřeberné množství a zábava může začít.. Nejraději mám tu fázi přípravy, kdy se čokolády v kastrůlku začnou rozpouštět, já zasněně míchám tu krásně hebkou a voňavou směs a připadám si jako Juliette Binoche ve filmu Čokoláda. A v souvislosti s čokoládou mě napadá ještě jeden film. Protože se čokoládové bonbóny krásně snoubí s elegantním vínem, dovolím si k nim dnes otevřít jedno z těch, co jsem si minulé léto přivezla z Provence, z regionu Luberon, který se stal dějištěm mého oblíbeného filmu Dobrý ročník. Co si udělat pohodový večer a pustit si jeden z těchto skvělých filmů, ke kterému nesmí výborné víno a čokoláda chybět? Objevte nové chutě a oddejte se vlastnímu pokušení.. Já určitě neodolám !

Recept

Ingredience:


100 g bílé čokolády + 70 ml smetany na šlehání

100 g mléčné čokolády + 100 ml smetany na šlehání

100 g vysokoprocentní hořké čokolády + lžička másla

lískové oříšky, mandle, brusinky, aj.

dekorativní posyp


Pomůcky:

silikonové formičky na čokoládu, ohnivzdorná miska, cukrářská stěrka


Postup

Nejdříve si přichystáme vodní lázeň. Na plotnu postavíme kastrůlek s vodou, do každé mísy nalámeme jednotlivý druh čokolády a až začne voda vařit, postupně si v lázni čokolády rozpustíme.

Při přípravě bonbónků z bílé a mléčné čokolády vlijeme rovnou k nalámané čokoládě smetanu a mícháme dohladka. K hořké zase můžeme přidat trošku másla a opět rozmícháme. K tmavé čokoládové směsi přimícháme nasekané lískové oříšky, k bílé čokoládě se zase hodí brusinky nebo mandle. Můžeme také použít jiné druhy ořechů a sušeného ovoce, zajímavá je třeba nevšední chuť čokolády se zázvorem nebo třeba zeleným čajem.

Ráda přidávám i trochu alkoholu – do tmavé čokolády třeba rum nebo likér Cointreau, do bílé zase vaječný koňak nebo likér typu Baileys.

Smíchanou směs necháme chvíli vychladnout, až zhoustne a poté ji naplníme do formiček vypláchnutých vodou. Přebývající čokoládu odstraníme cukrářskou stěrkou. Čokoládu dáme vychladit přes noc do lednice, aby nám krásně ztuhla.

Ze silikonových formiček pak vytlačujeme bonbónky, ty můžeme ještě na závěr ozdobit dekorativními posypkami. Stačí už jen zabalit do celofánu nebo naskládat do stylové krabičky a převázat mašlí..

When we don´t have the words chocolate can speak volumes..

CHOCOLATE & WINE


A little chocolate a day keeps the doctor at bay..

CHOCOLATE & LOVE

Copyright 2014VFB Media