O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Bounty tyčinky

    Sobota, 5. Březen 2016
Jak už víte, jsem velký fanoušek čokolády, ale co taky úplně zbožňuju, je slazené salko. Už jako malé děti jsme ho ujídaly lžičkou z lednice a ujížděly na pikau, vymačkaném vždycky do poslední kapky, jak bylo dobré. Taky si pamatuju dobu, kdy přišly do obchodů čokoládové tyčinky mars, snickers, bounty. Bounty tyčinky jsem si hned zamilovala a právě teď si říkám, škoda že mě nenapadlo už dřív udělat nám je doma a ve zdravější variantě. Když teď vím, jak jsou dobré a rychle vyrobené (potřebujete na ně jen tři ingredience, neobsahují žádné zbytečné přídavky navíc), určitě je budeme mlsat častěji! A dobrým základem je kvalitní hořká čokoláda, která vám po ztuhnutí bude krásně křupat v puse. Tak s chutí do nich!

Recept

Ingredience:


Na 10 větších tyčinek
150 g slazeného mléka (salko)
100 g strouhaného kokosu

Dekorace
100 g kvalitní hořké čokolády
100 g strouhaného kokosu


Pomůcky:

vodní lázeň, pečicí papír


Postup


1. Do menší misky nalijeme mléko, k němu přidáme nastrouhaný kokos a dobře propojíme.

2. Ze vzniklé hmoty tvarujeme obdélníkové tyčinky, ty přendáme na talíř podložený kouskem pečicího papíru a dáme ztuhnout do lednice na několik hodin, nebo pokud jsme netrpěliví, na kratší dobu do mrazáku.

3. Před vyndáním z lednice si ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, rozmícháme ji dohladka a namáčíme do ní připravené tyčinky.

4. Ihned obalujeme v kokosu, vrátíme zpátky na talíř a dáme do lednice, dokud čokoláda neztuhne. Pak už můžete mlsat!

via GIPHY

Copyright 2014VFB Media