O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládové cookies na pánvi

    Pátek, 13. Únor 2015
Tyhle cookies jsou určitě nejlepší, které jsem za poslední dobu ochutnala (možná i ty nejlepší pod sluncem!). Jsou naplněné hořkou i mléčnou čokoládou, uvnitř měkké, na okrajích krásně křupavé, prostě božské ! Naskládané nastojato v krabičce, ovázané stuhou dnes udělaly radost oslavenkyni, tak jsem dvojnásobně spokojená. A když už je ten pátek třináctého, pojala jsem tentokrát focení v temných barvách, tak snad se budou fotky líbit :) P.S. Ať se vám dnes smůla vyhýbá obloukem, mně se zatím podařilo rozbít sklo, tak jsem zvědavá, jak bude dnešní den pokračovat..;) GOOD LUCK ♥

Recept

Ingredience:


110 g másla
100 g krupicového cukru
100 g hnědého cukru light
1 vajíčko
1 lžička vanilkového extraktu
220 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1/4 lžičky soli
2 lžíce kakaa
75 g mléčné čokolády, nasekané
75 g tmavých čokoládových vloček

Pomůcky:

litinová pánev (jiná pánev nebo klasická koláčová forma 2 x 15 cm)


Postup

Nejprve si předehřejeme troubu na 175 stupňů.

V kastrůlku si dále rozpustíme máslo, pak přidáme cukr, promícháme a necháme několik minut zchladit.

V misce si prošleháme vajíčko s vanilkovým extraktem a máslovo-cukrovou směs přidáme do vaječné směsi.

V jiné míse smícháme prosátou mouku, kakao, jedlou sodu a sůl a pak to všechno opět přidáme k tekuté směsi.

Nakonec přimícháme nasekanou mléčnou čokoládu a čokoládové vločky.

Hotové těsto napěchujeme do litinové pánve (nebo rozdělíme do několika malých) a pečeme 15-20 minut v předhřáté troubě.

Hotové cookies by měly být na okrajích křupavé a zbarvené dozlatova a uprostřed měkké a vláčné.

Pak necháme cookies vychladnout a podáváme.


Best Crispy Chocolate Cookies !

For Your Amazing Day ♥


Coffee & Chocolate Party

Copyright 2014VFB Media