O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Homemade Nutella

    Čtvrtek, 15. Leden 2015
Je tááák strašně dobrá. Opravdová domácí nutella a ještě k tomu její zdravější verze - neobsahuje žádný cukr a je v ní jen vysokoprocentní čokoláda se spoustou lískových oříšků. Když ji přendáte do uzavřených skleniček a skladujete v lednici, vydrží déle než týden (ale stejně pochybuju, že se dá takhle dlouho uchránit)! Navíc pokud jako já rádi obdarováváte své blízké vlastnoručně vyrobenými dárky, domácí lískooříšková pomazánka je podle mě hodně lákavým tipem. Pár ingrediencí, jasný postup, perfektní konzistence, božská chuť! Ať žije LA DOLCE VITA! ;)

Recept

Ingredience:

Na 2 skleničky

150 g lískových oříšků
3 lžíce medu
2 lžíce rostlinného oleje
špetka soli
150 g čokolády, nejlépe 70%
150 ml mléka

Pomůcky:

plech, pečicí papír, robot


Postup


Troubu předehřejeme na 175° C. Plech vyložíme pečicím papírem, rozložíme na něj oříšky a dáme je pražit do vyhřáté trouby asi na 10-12 minut.

Kontrolujeme, aby byly opražené dozlatova, neměly by mít tmavě hnědou barvu, jinak by zhořkly.

Z ještě teplých oříšků odstraníme pomocí papírové utěrky slupky. Všechny oříšky nemusí být dokonale oloupané, ale většina by měla jít sloupnout dobře.

Oloupané je pak přendáme do robotu a rozmixujeme. Ve vodní lázni si mezitím rozehřejeme horkou čokoládu.

K mletým oříškům pak přidáme med, olej a špetku soli a dále mixujeme na hladkou kaši. Tu přendáme do misky.

Přidáme rozpuštěnou čokoládu a vše promícháme dohladka. Mléko ohřejeme, ale nevaříme a na závěr ho přidáme do promíchané směsi.

Přidáváme ho opatrně po částech a lehce promícháváme, až je všechno dobře propojené a vznikne nám krásně hladká a jemná pomazánka.

Na závěr ji můžeme případně dochutit medem nebo přidat sůl.


HOME MADE HAZELNUT CHOCOLATE SPREAD


NUTELLA OBSESSION ♥


FOR ALL CHOCOLATE LOVERS ♥


MUST TASTE IT !

Copyright 2014VFB Media