O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nugátový koláč

    Pátek, 27. Červen 2014
S italskými pečenými dezerty jsem neměla dlouho žádné zkušenosti. Pravé italské „dolce" pro mě v kuchyni bylo hlavně tiramisu, pana cotta nebo domácí italská zmrzlina. Před několika lety přišel zlom, když se v televizi objevil pořad Emanuela Ridiho a s ním jeho recept na nugátový koláč. Od té doby se ho nemůžeme nabažit. Úspěch mají i jeho ostatní recepty na koláče jako torta tenerina nebo torta caprese - všechny jsou tak krásně lehké a nadýchané a hlavně plné čokolády. Nugátový jsem vybrala z důvodu, že je takovou mou srdeční záležitostí, vzpomínkou, kdy jsem pekla tento koláč poprvé svému příteli. Byl to první dezert, který ochutnal.. Ve starém telefonu mám ještě schovanou smsku plnou chvály na tenhle koláč i mé kuchařské umění. :) P.S. Komu dáte vy svůj nugátový polibek? ♥

Recept

Ingredience:

Těsto

110 g hladké mouky + na posypání
50 g krupicového cukru
45 g másla
10 g pravého kakaa
1/5 prášku do pečiva
2 žloutky
kapka oleje Extra virgin
špetka soli

Krém

150 g Nutelly
50 g kvalitní hořké čokolády
100 ml 12% smetany
100 ml mléka
1 vejce

Toping:

(šlehačka)

Pomůcky:

dortová forma, potravinářská fólie


Postup

Předehřejeme si troubu na 175° C.

Ze všech ingrediencí na přípravu těsta vypracujeme rukama pevnou hmotu. Zabalíme ji do fólie a dáme vychladit přibližně na půl hodiny do ledničky.

Zatím si vymažeme formu na koláč máslem.

Když je těsto vychlazené, použijeme dvě třetiny na vyložení dna formy, zbylou třetinou vyložíme okraje formy. Teď už nám jen zbývá připravit si náplň.

Na vodní lázni rozpustíme společně nutellu s čokoládou, mlékem a smetanou.

Až nám nugátová směs lehce vychladne, zašleháme do ní vejce a vše nalijeme do formy s těstem.

Vložíme do připravené trouby a pečeme asi 20 minut. Po vychladnutí vyjmeme z formy a rozkrájíme.

Koláč podáváme buď samotný nebo ozdobený čerstvou šlehačkou.

SOUZNĚNÍ ČOKOLÁDY A LÍSKOOŘÍSKOVÉHO KRÉMU..

KDO JEDNOU OCHUTNÁ…


SINFUL CHOCOLATE DESSERT.. FOR ROMANTIC SOULS


THE BEST ITALIAN NOUGAT TART RECIPE

Copyright 2014VFB Media