O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Mousse au Chocolat

    Úterý, 6. Leden 2015
Moc vás všechny zdravím a po menší baking pauze jsem tu zpět s novým receptem. Chápu, že po Vánocích vás na nějakou dobu přešla na sladké chuť, ale doufám, že tenhle lehounký dezert vznášející se v ústech jako obláček rádi vyzkoušíte. Mousse au Chocolat nebo také Mousseline au chocolat je moje oblíbená francouzská čokoládová dobrota. Evokuje ve mně ideální sladkou tečku romantické večeře, proto to menší množství pro dva.. Nadýchaná čokoládová pěna je mimochodem dobrým tipem, když vás honí mlsná a nemáte doma větší zásoby, vystačíte si s pár ingrediencemi - trochou hořké čokolády, kávou, máslem, vajíčky a cukrem. Ve Francii se také často přidává pomerančový likér nebo drcené mandle. Vychlazený mousse se nejlépe servíruje v dezertních mističkách, skleničkách, nebo ho můžeme podávat vyklopený. Každopádně bude vždycky chutnat skvěle. All you need is love and some chocolate ♥♥ KRÁSNÝ LEDNOVÝ TÝDEN

Recept

Ingredience:

Pro dva

120 g kvalitní hořké čokolády (70 %)
3 lžíce horkého espressa
20 g másla (slaného)
2 žloutky
2 bílky
1 rovná lžíce krupicového cukru
(vysokotučná smetana na ozdobu)

Pomůcky:

elektrický šlehač


Postup


Do kastrůlku nalámeme čokoládu, přidáme espresso, máslo a 2 lžíce právě vroucí vody.

Vše necháme rozpustit ve vodní lázni. (Kastrůlek se nesmí dotýkat vody.)

Odstraníme z plotny a po pár minutách rozmícháme stěrkou na hladkou směs. Necháme vychladnout.

Dále si našleháme bílky. Elektrickým šlehačem šleháme bílky, až se začnou tvořit špičky.

Na závěr přidáme lžíci krupicového cukru a ještě chvíli prošleháme, až je bílková hmota hutná a lesklá.

Pak pomocí vidličky zašleháme žloutky do vychladlé čokoládové směsi.

Nakonec opatrně kovovou lžící zapracujeme našlehané bílky, dokud nevznikne jednolitá konzistence bez hrudek a bublin.

Mousse přendáme do mističek a dáme min. na 2 hodiny nebo přes noc vychladit do lednice.

Před podáváním můžeme ozdobit trochou smetany.


I adore a good chocolate ♥


Delicious French Dessert


Sweet Romantic Afters ♥


Simply amazing

Copyright 2014VFB Media