O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Moka čokoládový puding

    Sobota, 16. Květen 2015
S domácím pudingem mám skvělé zkušenosti, a tak jsem neváhala s dalším receptem. Dříve by mě nenapadlo udělat si puding vlastní výroby a teď je to zase naopak, na kupovaný už si ani nevzpomenu. Přitom doba a obtížnost přípravy je jen o něco málo náročnější. Dostala jsem tentokrát tip na čokoládový s moka příchutí. To pak stačí vytvořit lahodnou čokoládovou směs, přidat posypku z kávy, cukru a kakaa a to vše zalít vodou. Ta se do směsi při pečení krásně nasákne a vytvoří tu správnou pudingovou konzistenci. Nesmím ještě zapomenout na důležitou poznámku - puding podávejte ještě horký s kopečkem vanilkové zmrzliny (nejlépe domácí), tak bude chutnat maximálně bezkonkurenčně! HAPPY SUN-DAY ;-)

Recept

Ingredience:


100 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
3 lžíce kakaa
60 g hnědého cukru
25 ml silného espressa
100 ml mléka
1 vajíčko
50 g másla, rozpuštěného

Toping

2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce kakaa
1 lžička espressa v prášku
250 ml vařící vody

vanilková zmrzlina

Pomůcky:

plech na pečení, zapékací miska



Postup

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, použijeme horký vzduch. Máslem si vymažeme menší zapékací misku.

Do jiné misky přesejeme mouku, prášek do pečiva a kakao, přidáme cukr a promícháme.

Vlijeme kávu, mléko, vajíčko a rozpuštěné máslo. Všechny ingredience promícháme do hladké směsi.

Nalijeme ji do zapékací mísy a položíme na plech. Na toping v mističce smícháme cukr, kakao a espresso v prášku a dobře promícháme.

Čokoládovou směs rovnoměrně posypeme topingem a na něj ještě nalijeme 250 ml vařící vody.

Pečeme zhruba 30 - 40 minut, nebo dokud se puding nezvedne a nezačnou se tvořit bubliny.

Servírujeme ho ještě horký s kopečkem vanilkové zmrzliny.


Home Made Pudding

Moca - Chocolate Heaven


Decadent Dessert For You

Copyright 2014VFB Media