O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Minidortíky s mascarpone a borůvkami

    Pátek, 28. Srpen 2015
Pamatujete si také, když jste s maminkou nebo babičkou chodívali do lesa na borůvky? Co vím, tak vždycky skončilo víc kuliček v puse než v plechovém hrnečku. A borůvky k létu patří i dnes, o to víc, že je už dneska umím lépe využít v kuchyni, ať už je přidávám do smoothies, cheesecaku, muffinů nebo třeba téhle úžasné dobroty. Hříšné spojení čokoládového korpusu, mascarpone a šťavnatých borůvek nemůže nikoho nechat chladným, navíc v podobě roztomilých mini dortíků, a na ty vám stačí obyčejné vykrajovátko. Hodí se perfektně pro děti nebo třeba jako poslední chod romantického večera.. No není to ideální recept na konec léta? P.S. A komu dáte fialovou pusu?;-)

Recept

Ingredience:


na cca 16 minidortíků

Korpus
200 g krupicového cukru
4 vajíčka
100 ml vody
100 ml slunečnicového oleje
4 lžíce kakaa
200 g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

Krém
200 g mascarpone
2 vrchovatlé lžíce zakysané smetany
3 lžíce moučkového cukru
250 g čerstvých borůvek

Pomůcky:

plech nebo zapékací forma 22x28 cm, pečicí papír, robot, kulaté vykrajovátko (cca 6 cm)


Postup

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Plech vyložíme pečicím papírem.

V robotu promixujeme vajíčka s cukrem, až získáme světlou směs. Opatrně přidáme kakao, zašleháme.

Přilijeme vodu a olej a pokračujeme ve šlehání.

V jiné míse prosejeme mouku s práškem do pečiva a postupně také zašleháme do tekuté směsi.

Čokoládovou hmotu nalijeme na pečicí papír a pečeme asi 35-40 minut (vyzkoušíme špejlí).

Zatímco se peče korpus, v misce smícháme mascarpone, smetanu a moučkový cukr, až nám vznikne krémová konzistence.

Vychladlé těsto přendáme i s pečicím papírem na pracovní desku a vykrajujeme vedle sebe kolečka.

Vzniklé dortíky pomažeme krémem a ozdobíme omytými borůvkami.

Užijte si sladkou tečku ♥


Copyright 2014VFB Media