O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Fondant au chocolat

    Čtvrtek, 30. Červenec 2015
Francouzský fondant au chocolat nebo také moelleux au chocolat je jeden z mých nejoblíbenějších dezertů návykové chuti, přitom jeho výroba je skutečně hračka. Připravuje se z cukru, vajec a vysokoprocentní čokolády, obsahuje také trochu mouky a pro intenzivnější chuť můžete přidat i kávu. Vzpomeňte si na něj, když chcete pohostit své přátele nebo vás začne honit mlsná na něco čokoládového, je to sázka na jistotu. Impozantní je zvlášť, když ze středu vytéká čokoláda a tak jako ve Francii ho zdobí vanilková zmrzlina nebo vanilkový krém. THE CHOCOLATE IS CALLING AND I MUST GO ;-) Mějte se..

Recept

Ingredience:


cca 9 mini fondánků

100 g 70 % čokolády
100 g másla + na vymazání
100 g krupicového cukru
40 g hladké mouky
2 vejce
čerstvé ovoce (rybíz, maliny, borůvky..)

Pomůcky:

forma na muffiny (bábovičky)


Postup

Troubu předehřejeme na 200° C. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a máslo, dáme chvilku vychladnout.

Pak vmícháme cukr, vejce a po částech i prosátou mouku.

Dobře promícháme a nalijeme do formy vymazané máslem.

Naplníme asi do 3/4 a vložíme do trouby.

Pečeme 8-10 minut, podle toho, jak moc chceme vnitřek zanechat tekutý.

Necháme trochu vychladnout, vyjmeme z formy a ozdobíme ovocem.

Podáváme nejlépe ještě teplé, případně doplníme vanilkovou zmrzlinou nebo krémem.

Další příjemnou variantou může být ozdoba z moučkového cukru a lístků máty.

♥♥♥

♥♥♥

♥♥♥

♥♥♥

♥♥♥


Copyright 2014VFB Media