O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Nutella s mléčnou čokoládou

    Sobota, 1. Srpen 2015
Nutellová mánie na blogu pokračuje! Celý týden bez výroby nutelly si už ani nedokážu představit. Jsem ráda, že můžu své blízké i ty ostatní podarovat skleničkou takového potěšení. A aby ta slast stála opravdu za to, snažím se nejen vylepšovat stávající postupy a receptury, ale také zkoušet nové druhy. Jednou z dalších je tato varianta z mléčné čokolády, pro ty, co nejsou až takovým fanouškem tmavé hořké. Určitě ji vyzkoušejte, i v tomto případě není nad domácí produkt. Nedávno dokonce vyzvala francouzská ministryně životního prostředí Royalová Francouze, aby přestali jíst kupovanou nutellu. Ferrero, které ji vyrábí, podle ní totiž používá příliš mnoho palmového oleje, což ohrožuje životní prostředí a její bojkot tak podle Royalové může zachránit planetu, hned po Němcích jsou totiž Francouzi největšími konzumenty na světě. Pár ze severní Francie chtěl po Nutelle dokonce pojmenovat své dítě, soud mu to ale zakázal. Přesvědčit Francouze, aby přestali jíst kupovanou nutellu, bude náročný úkol, ale pro nás žádný problém, s domácí nutellou můžeme mít čisté svědomí, žádný palmový olej, žádné nezdravé přísady a hlavně poctivá porce oříšků ;-)

Recept

Ingredience:


na 2 malé skleničky

100 g mléčné čokolády
100 g másla, pokojové teploty
2 lžíce medu
100 g lískových oříšků

Pomůcky:

skleničky s víčkem, plech + pečicí papír, sekáček, papírové utěrky


Postup

Troubu předehřejeme na 170 stupňů.

Nejprve si prošleháme změklé máslo s medem. Dáme stranou.

Plech vyložíme pečicím papírem a poklademe oříšky.

Oříšky dáme opražit do trouby cca na 10 minut, kontrolujeme, aby se nám nespálily.

Pomocí papírových utěrek je ještě teplé zbavíme slupek a přendáme do sekáčku.

Mixujeme s pauzami několik minut, až nám vznikne oříškové máslo.

Ve vodní lázni si rozpustíme mléčnou čokoládu.

Do oříškového másla pak přidáme tekutou čokoládu, máslo s medem a promixujeme do spojení.

Vzniklou směs dáme vychladit a trochu zatuhnout do lednice.

Měla by v chladu vydržet až několik týdnů..


Copyright 2014VFB Media