O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Krém z bílé čokolády

    Pondělí, 4. Srpen 2014
Když dostaneme v létě chuť na něco lehkého a doma mám schovanou bílou čokoládu, vzpomenu si na tento báječně sametový a jednoduchý dezert. Základní ingrediencí je kromě čokolády vysokotučná šlehačka a kdo by chtěl jeho úroveň posunout ještě o level výše, může přidat Grand Marnier – francouzský likér vyrobený z kvalitního koňaku a hořkých karibských pomerančů a také základní prvek francouzské kuchyně, který mu dodá ten správný šmrnc. Dobře vychlazený a vyšlehaný krém už jen doplníme o čerstvě natrhané lesní ovoce a necháme si jeho hříšně dobrou chuť rozplynout na jazyku.. P.S. A příště s Grand Marnier zase další skvělý dezert - Crepes Suzette, francouzské flambované palačinky.. ♥ SUMMER DESSERTS

Recept

Ingredience:

270 g bílé čokolády, nasekané (čokoládové chipsy)
500 ml vysokotučné smetany na šlehání (33%)
1 čajová lžička vanilkového extraktu
2 lžíce moučkového cukru
1 lžíce likéru Grand Marnier
(1 lžička pomerančové šťávy a kůry)
ostružiny nebo jiné lesní plody na ozdobu

Pomůcky:

ruční elektrický šlehač

Postup

Smetanu nalijeme do kastrůlku a zahříváme.

Když se objeví první bubliny, sundáme z ohně. Vložíme kousky čokolády a vanilkový extrakt.

Za stálého míchání necháme čokoládu rozpustit.

Směs přelijeme do mísy a dáme do ledničky přes noc vychladit.

Po vyndání přidáme moučkový cukr a šleháme ručním šlehačem, dokud není směs krásně nadýchaná a sametová. Nakonec přidáme likér a pomerančovou šťávu s kůrou.

Krém můžeme servírovat ve stylových skleničkách nebo mističkách, ozdobený čerstvým lesním ovocem.

V létě ho můžeme podávat i zmražený.

K dezertu případně naléváme Grand Marnier v koňakové sklenici s ledem.

BÍLÝ SAMET S PŘÍCHUTÍ POMERANČE


..POSYPANÝ LESNÍM OVOCEM JE DOKONALÝ !


CHILLED OR FROZEN..


WHITE CHOCOLATE DREAM..

Copyright 2014VFB Media