O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Kakaové řezy s kokosem

    Úterý, 24. Listopad 2015
Kakaové řezy se u nás pečou už od mého dětství, a přesto doposud nebyla příležitost podělit se o ně s vámi tady na blogu. Asi právě proto, že vznikají vždycky spontánně, hrozně narychlo, když nás přepadnou chutě a není extra moc času. Slibuju, že se jedná o nejbleskovější recept, který tu najdete. Stačí rozpustit máslo, přisypat ostatní ingredience a za čtvrt hodiny máte upečeno, korpus už jen polijete připravenou směsí a posypete kokosem, hotovo. Ostatně sypat můžete čímkoliv, co najdete doma v zásobách, výborné jsou třeba namleté oříšky. I když jsou řezy dost vláčné, správně je doladí čerstvě ušlehaná smetana a po dnešku můžu říct, že skvělá je i zakysaná smetana promíchaná s lesním ovocem.;-) Ok, let’s bake!

Recept

Ingredience:


250 g másla
3 lžíce kakaa
2 sklenky moučkového cukru
3 sklenky polohrubé mouky
1 velké vajíčko
1 prášek do pečiva
250 ml mléka
kokosové chipsy, rozemleté

Pomůcky:

plech na pečení, pečicí papír, cukrářská stěrka


Postup

Troubu rozehřejeme na 180 stupňů. V kastrůlku rozpustíme máslo.

Odstavíme z plotny a hned k němu přidáme prosáté kakao a moučkový cukr. Všechno společně promícháme dohladka.

Ze vzniklé směsi odebereme jednu skleničku a dáme ji zatím stranou. Do zbylého množství postupně přidáme vajíčko, mouku s práškem do pečiva a mléko.

Promícháme do spojení a nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme 15-20 minut, nebo dokud nevyjde špejle ven z těsta s vláčnými drobky.

Ještě horké řezy polijeme skleničkou kakaové směsi a rozetřeme rovnoměrně cukrářskou stěrkou. Posypeme kokosovými plátky, které jsme si předem rozemleli na jemnější kousky.

Necháme vychladnout na mřížce. Podáváme samotné, se šlehačkou nebo zakysanou smetanou a lesním ovocem.

Copyright 2014VFB Media