O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Čokoládový koláč s chilli a čokoládovou glazurou

    Pondělí, 30. Březen 2015
Péct se dá při jakékoliv příležitosti, a i když na první pohled není ničím výjimečný, je to jeden z nejlepších čokoládových koláčů - má úžasnou sametovou náplň, zdokonalenou hebkou čokoládovou glazurou a špetkou chilli. Měla jsem radost, že mě nový recept nezklamal a nezklame určitě ani všechny ostatní posedlé čokoládou ! Protože přes týden dělám často dezerty pro dva, použila jsem pouze poloviční množství ingrediencí, na klasický rozměr je proto potřeba případně množství všech ingrediencí zdvojnásobit. A když ho uděláte včas a stačí vám ztuhnout, je nejlepší sníst ho právě v ten samý den. Přeji všem krásný týden! CHOCOLATE IS NATURE’S WAY OF MAKING UP FOR MONDAYS ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Recept

Ingredience:


Krusta

1 balení kakaových sušenek Bebe (nebo grahamových kakaových)
5 lžic másla, rozpuštěného
krupicový cukr podle chuti

Náplň

160 ml smetany na šlehání
100 g vysokoprocentní čokolády, nalámané
1 velké vajíčko
1 lžička vanilkového extraktu
špetka soli
špetka chilli

Poleva

2 lžíce smetany na šlehání
30 g vysokoprocentní čokolády, nalámané
1 lžička javorového sirupu
3 lžičky horké vody

chilli papričky na ozdobu

Pomůcky:

forma na koláč, pečicí papír


Postup


Troubu předehřejeme na 180 stupňů.

Sušenky rozdrtíme na malé drobečky, přendáme do mísy a přidáme rozehřáté máslo a cukr podle chuti (podle sladkosti sušenek, já dávám většinou 2 lžíce).

Směs pěkně promícháme a vyložíme jí dno koláčové formy (vymazané máslem, vyložené pečicím papírem).

Dáme doprostřed trouby péct asi na 10 minut a pak necháme vychladnout.

Zatím si připravíme čokoládovou náplň. Do kastrůlku nalijeme smetanu a zahřejeme.

Horkou ji nalijeme na kousky nalámané čokolády a dáme stranou. Po chvíli rozmícháme dohladka.

V jiné misce ušleháme vajíčko, vanilkový extrakt, sůl a chilli.

Čokoládovou směs pak přidáme k vaječné a dobře prošleháme. Hotovu náplň nalijeme na vychladlou krustu a dáme opět do trouby, na 20-25 minut.

Okraje by měly být pevné, prostředek ještě částečně tekutý, dojde ještě během chladnutí. Necháme vychladnout asi
1 hodinu.

Před vychladnutím koláče si připravíme čokoládovou polevu. Opět si rozehřejeme smetanu v kastrůlku, přelijeme jí čokoládou a rozmícháme.

Na závěr přidáme javorový sirup a vodu, promícháme a opatrně nalijeme na vychladlý koláč.

Snažíme se dosáhnout rovnoměrného pokrytí za pomoci otáčení formy.

Polevu necháme zatuhnout a pak můžeme koláč nakrájet a podávat, nezapomene ozdobit chilli papričkami!


Best Chocolate Tart I Swear !

Bake It, Please ♥


A Delicous Cure For a Bad Day ;)

Copyright 2014VFB Media