O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Domácí kokosová nutella

    Čtvrtek, 30. Duben 2015
Do domácí nutely jsem se zamilovala už před časem, jak jste si mohli všimnout v jednom ze starších příspěvků. Vzniká na ní úplná závislost..a aby toho nebylo málo, dnes mám pro vás další skvělý recept - lískoořískovou nutelu zabalenou do exotického kabátku. Od prvního receptu se liší přidáním kakaa místo čokolády, ale zato ji zdokonalují voňavé ingredience, jakými jsou kokosový olej, kokosové mléko a kokosový cukr (ten můžete případně nahradit klasickým krupicovým nebo medem), a když dodržíte správné suroviny, rázem se z ní stane vynikající pochoutka pro vegany. Ještě abych nezapomněla, možná už jste slyšeli o tom, že letošní Apetit piknik se bude konat 20. června, tentokrát na Vinohradech v parku Grébovka, kde mě budete moci potkat v dopoledních hodinách v jednom ze stánků a budete tak moct ochutnat nejen domácí nutellu, ale také další hříšné sladkosti! Tak už se těším, až to společně rozbalíme a přidávám ještě krátké ohlédnutí za minulým ročníkem. Užijte si krásný den a nezapomeňte na rozkvetlou třešeň ♥ ♥

Recept

Ingredience:


300 g lískových oříšků
30 g kakaa
1-2 lžíce kokosového oleje
120 ml kokosového mléka
semínka z 1 vanilkového lusku
110 g kokosového cukru
1/4 lžičky mořské soli

Pomůcky:

robot-sekáček, pečicí papír, skleničky s víčkem


Postup

Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

Plech vyložíme pečicím papírem, oříšky na něj vysypeme a restujeme v rozehřáté troubě asi 10-15 minut, přitom kontrolujeme, abychom oříšky nespálili.

Plech vyndáme z trouby a ještě teplé oříšky zbavíme za pomoci papírových utěrek nebo třením o sebe slupek.

Oříšky pak přendáme do sekáčku a rozmixujeme na pastu. Přídáme kokosový olej a znovu promixujeme do hladkého a krémového spojení. Měla by nám vzniknout konzistence oříškového másla.

Na závěr pak dodáme zbývající ingredience a opatrně mixujeme, až získáme krásně hladkou čokoládovou pomazánku.

Přendáme ji do skleniček, dáme vychladit do ledničky nebo rovnou použijeme.


CHOCOLATE-HAZELNUT DREAM

WITH COCONUT FLAVOUR


IN LOVE WITH HOME MADE SWEETS ♥

Copyright 2014VFB Media