O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Roláda s jahodami & bílou čokoládou

    Úterý, 25. Srpen 2015
Mám pro vás skvělý víkendový dezert - jde o bezlepkovou verzi rolády. Popravdě jsem se bála, jaká bude práce s kukuřičnou moukou, ale dopadlo to dobře, roláda byla úžasně vláčná a načechraná. A o kombinaci šlehačka-jahody-bílá čokoláda není třeba polemizovat (i když ji budete milovat i s borůvkami). K tomu ještě sklenička vychlazeného dezertního vína..mmm! Večer upečená, dopoledne už zbyl v ledničce poslední kousek, ale rozumím.. Užijte si zbytek léta sladce ♥

Recept

Ingredience:


Těsto
100 g kukuřičné mouky
1,5 lžičky prášku do pečiva
3 vajíčka
90 g krupicového cukru
špetka soli

Náplň
100 g jahodové džemu
2 hrsti čerstvých jahod, rozmačkaných
200 ml smetany na šlehání
2 lžíce moučkového cukru

Dekorace
čerstvé jahody (borůvky, rybíz, třešně)
100 g bílé čokolády
200 ml smetany na šlehání
cukr na posypání

Pomůcky:

plech, pečicí papír, robot, čistá utěrka, cukrářská stěrka, (šlehačkovač)


Postup

Troubu předehřejeme na 190 stupňů. V míse promixujeme společně vajíčka, cukr a sůl do požadované konzistence, zabere to asi 8 minut. V jiné misce prosejeme kukuřičnou mouku a prášek do pečiva. Prosátou směs natřikrát přidáme do tekuté a vždy dobře prošleháme dohladka. Plech vyložíme pečicím papírem.

Těsto rozetřeme pomocí stěrky po celém obvodu plechu a pečeme 10 minut. Čistou utěrku posypeme moučkovým cukrem. Ihned po vyndání z trouby přendáme těsto na čistou utěrku vzhůru nohama a opatrně z něj sloupneme pečicí papír. Těsto zarolujeme i s utěrkou a necháme vychladnout. Zatím si nasekáme bílou čokoládu a našleháme šlehačku s cukrem (můžeme přidat i ztužovač).

Když nám těsto vychladne, vyrolujeme zpět a potřeme jahodovým džemem smíchaným s rozmačkanými jahodami, nakonec polovinou našlehané smetany. Roládu opatrně srolujeme a dáme vychladit do ledničky. Před podáváním ozdobíme zbytkem šlehačky (můžeme použít šlehačkovač), naseknou bílou čokoládou, čerstvým ovocem a poprášíme cukrem.


Copyright 2014VFB Media