O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Dekadentní čokoládový chlebíček s domácím pudinkem

    Pátek, 10. Duben 2015
Když mi zbydou v lednici žloutky, ne vždy se mi je podaří využít tak dobře jako dnes. Alespoň, že jsem se nedávno dozvěděla, že se dají žloutky na celkem dlouhou dobu zamrazit. Na každých 6 žloutků přidáme 1 polévkovou lžíci cukru pro přípravu sladkých jídel nebo 1 lžičku soli, pokud je použijeme do slaných pokrmů (v jiném množsví žloutků pak stačí přidat nebo ubrat cukr/sůl). Stačí smíchat dohromady a přendat do uzavíratelného sáčku (pokud použijete obě verze, nezapomeňte kromě data na štítky cukr a sůl!) A takto prý mohou být uchovávány v mrazáku až 10 měsíců. Před použitím pak stačí žloutky rozmrazit přes noc v ledničce.. Ale teď už k jejich využití - nemám ráda žemlovku a podobné zapékané dezerty, ale tenhle recept mě přesvědčil snadno - sladké briošky místo klasického pečiva, kvalitní tmavá čokoláda místo hrozinek a lahodný domácí pudink z mléka, smetany, vanilky a domácích žloutků, může proti tomu někdo něco namítat? Ne až takový krasavec na talíři, ale chutově geniální! A když se vám náhodou přihodí, že kousek zbyde, stačí ho chvilku ohřát v mikrovlnce a chuť je opět dokonalá! I THINK LIFE IS ABOUT FALLING IN LOVE WITH THE RIGHT PERSON, SHOPPING, EATING YOUR FAVORITE DECADENT DESSERTS AND TRAVELING A LOT ;) -Olivia Palermo

Recept

Ingredience:


1 sladký brioškový chléb, nakrájený na plátky
6 žloutků
175 g krupicového cukru
300 ml smetany na šlehání
250 ml mléka
semínka z 1 vanilkového lusku
125 g másla, pokojové teploty
180 g tmavé čokolády, nasekané

Pomůcky:

robot, plech nebo keramická forma


Postup

Žloutky vyšleháme s cukrem, až je směs krásně světlá a nadýchaná. Do kastrůlku dáme mléko, smetanu a semínka z vanilkového lusku a zahřejeme na mírném ohni.

Nalijeme čtvrt zahřáté směsi do připravené žloutkové směsi a chvíli prošleháme. Pak nalijeme zbytek směsi do žloutků a neustále šleháme, až se začne tvořit navrchu pěna.

Pudink přecedíme přes jemné sítko do misky a necháme chvíli vychladnout.

Plátky chleba pomažeme máslem a naskládáme do pekáčku máslem dolů. Posypeme polovinou nasekané čokolády.

Proložíme druhou polovinou plátků, posypeme zbytkem čokolády. Přelijeme polovinou pudinku a necháme 30 minut odpočívat.

Pak přilijeme druhou polovinu a necháme ještě hodinu nasáknout.

Zatím si předehřejeme troubu na 130 stupňů a pak pečeme asi 45 minut.

Vyndáme z trouby a necháme trochu vychladnout. Případně na závěr posypeme moučkovým cukrem.


Sweet Pastry with Chocolate

Butter & Pudding in Addition


Decadence is wonderful ♥

Copyright 2014VFB Media