O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Biskupský banánový chlebíček

    Čtvrtek, 22. Říjen 2015
Na podzim a v zimě pravidelně a ráda peču banánový chlebíček, hlavně když zbývají doma přezrálé banány a nevím, co s nimi jiného. Tenhle je krásně vláčný, slaďoučky, prošpikovaný kousíčky hořké čokolády, to je pak ideální kombinace k čerstvě ušlehané smetaně. Jedná se o nenáročný recept, ale právě s pořádným kopečkem šlehačky a šálkem horkého čaje vás dovede do nebe.. P.S. V receptech najdete i můj oblíbený banana bread s pekany, určitě někdy vyzkoušejte i tuhle variantu, třeba i s jinými ořechy ;-) BAKED WITH MY WARM WISHES ♥ HAPPY WEEKEND

Recept

Ingredience:


150 g změklého másla + na vymazání
120 g krupicového cukru
2 vejce, pokojové teploty
300 g hladké mouky + na vysypání
1 lžička prášku do pečiva
špetka soli
150 ml vlažného mléka
3 zralé banány
150 g hořké čokolády, nasekané

Pomůcky:

forma na chlebíček, robot na šlehání


Postup

Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou.

V míse vyšleháme máslo s cukrem do pěny. Pak postupně přidáme obě vajíčka.

Mouku prosejeme s práškem do pečiva a špetkou soli a spolu s mlékem vmícháme do vyšlehaného másla.

Dva banány nakrájíme na kolečka a rozmačkáme vidličkou.

A přidáme je spolu se 100 g nasekané čokolády do těsta.

Nakonec těsto nalijeme do připravené formy, ozdobíme navrchu rozkrojeným banánem a pečeme asi 45 minut.

Vychladlý chlebíček polijeme zbytkem čokolády, kterou jsme si předem rozpustili ve vodní lázni.

Nakrájíme na plátky a podáváme. Chlebíček skvěle chutná s kopečkem čerstvé šlehačky!

Copyright 2014VFB Media