O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Malinovo-tvarohové brownie

    Čtvrtek, 16. Duben 2015
Na trzích jsem objevila krásné maliny, ale co s nimi? Podařilo se mi najít skvělý recept, co nezabere moc času ani námahy, ale rozhodně stojí za to ho ochutnat! Tahle brownie buchta konzistencí připomíná právě brownies, to i díky super vláčné kombinaci s tvarohem a čerstvé maliny jí už jen dodají ten správný šmrnc. Asi už to bude znít moc při tom všem množství cukru a másla, ale neodpustím si na ni přidat ještě malý kopeček neslazené šlehačky! Hosté budou unešeni, uvidíte! HALLO WEEKEND ♥♥♥

Recept

Ingredience:


Brownie

225 g rozpuštěného másla
4 větší vajíčka
300 ml krupicového cukru
150 ml hladké mouky
1/4 lžičky soli
100 ml kakaa
100 ml sušeného mléka
2 lžičky vanilkového extraktu

Náplň

250 g měkkého tvarohu, polotučného
50 ml moučkového cukru
1 větší vajíčko
3 lžíce hladké mouky

100 g čerstvých malin

Pomůcky:

forma o průměru cca 20 x 30 cm, robot


Postup

Troubu předehřejeme na 175 stupňů.

Formu vymažeme máslem (případně vyložíme pečicím papírem).

Máslo rozpustíme a necháme vychladnout.

V míse robotu našleháme vajíčka s cukrem, až směs zesvětlá a je krásně nadýchaná (cca 5 minut).

V jiné míse prosejeme mouku, kakao, sušené mléko a sůl.

Vychladlé máslo pak přidáme k vaječné směsi a šleháme do spojení.

Dále přidáme suchou směs do tekuté, přilijeme vanilkový extrakt a prošleháme do hladké konzistence.

Na tvarohovou náplň smícháme v misce veškeré ingredience.

Na plech vlijeme 3/4 čokoládového těsta, rozprostřeme a na něj lžící natřeme tvarohovou náplň, opět pokryjeme zbytkem těsta a lžící nebo vidličkou tvoříme obrazce, abychom částečně promíchali obě vrstvy.

Nakonec posypeme malinami a dáme péct asi na 40 minut, nebo až špejle vyjde z těsta suchá.

Necháme vychladnout, rozkrájíme na čtverečky a případně ozdobíme kopečekem čerstvě ušlehané smetany.

♥ ♥ ♥


Dessert for the Easy-Baking

Sweet Temptation with Raspberries


Taste and Melt It in Your Mouth ;)

Copyright 2014VFB Media