O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Tvarohová bábovka

    Středa, 3. Prosinec 2014
Dnes je tolik zajímavých dezertů, že se ani nedivím, že na obyčejnou bábovku se občas zapomíná. Tuhle mám v rukávu už dlouho a s potěšením ji zařazuji mezi ostatní favoritky. Vláčná tvarohová je z mých nejzamilovanějších a rozhodně v ní nesmí chybět hrozinky namočené v rumu. Asi nebudu sama, když řeknu, že je to taková připomínka mého dětství. Slíbila jsem rodině udělat ještě tuhle poslední sladkou tečku, než začnu péct všechno to vánoční cukroví, co jsem si naplánovala. Po víkendu se tedy můžete těšit na první vánoční dávku, kterou budou roztomilé perníčky.. *** Krásnou a voňavou předvánoční pohodu všem ***

Recept

Ingredience:


250 g Hery
100 g moučkového cukru
250 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
4 žloutky
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
hrst hrozinek (brusinek nebo góji), namočených v rumu
citrónová kůra z 1 citrónu
4 bílky
90 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
máslo + hrubá mouka na vysypání formy

Pomůcky:

forma na bábovku


Postup

Heru necháme změknout při pokojové teplotě.

Potom ji přendáme do mísy a přidáme k ní moučkový cukr, prošleháme do pěny.

Postupně za stálého šlehání přidáváme žloutky a tvaroh.

Dále vmícháme citrónovou kůru, hrozinky v rumu, prosátou mouku s práškem do pečiva.

Nakonec vyšleháme bílky s krupicovým a vanilkovým cukrem a přidáme je ke směsi. Dobře promícháme.

Hotové těsto naplníme do bábovkové formy dobře vymazané máslem a vysypané hrubou moukou.

Bábovku pečeme v troubě předehřáté na 160 °C asi 45 minut.

Po upečení necháme mírně vychladnout ve formě a pak vyklopíme na kovovou mřížku a necháme vychladnout úplně.

Před podáváním pocukrujeme moučkovým cukrem.


***Winter Bundt Cake***

***Sweet Delightful***


***Cream Cheese Dessert***


***Yummy Yummy***

Copyright 2014VFB Media