O mně

    Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni.     ...více

Bábovka z Café Savoy

    Neděle, 8. Únor 2015
Bábovka je snad součástí každé české domácnosti, a tedy ani u nás doma nejsme výjimkou. Máme rádi snad všechny, mramorovou, čokoládovou, tvarohovou, citrónovou, banánovou, rumovou nebo třeba celozrnnou, s polevou nebo bez. Pěkných receptů mám prostě spoustu, ale na rovinu říkám, že jedna tyhle ostatní o něco převyšuje. Originální recept pochází z vyhlášené kavárny Savoy a stojí tedy za to! Je to celkem kalorická bomba, ale přesto si dáte jeden kousek, druhý, třetí..je okamžitě návyková ! Těsto je opravdu krásně vláčné a šťavnaté, plné oblíbených chutí - másla, smetany, kakaa, čokolády a křupavých ořechů. Kdo ještě nevyzkoušel, určitě s ní doma sklidí obdiv všech ;) I LOVE RUNNING BECAUSE I REALLY, REALLY, REALLY, REALLY LIKE DESSERT.. Pohodový vstup do nadcházejícího týdne! KISS

Recept

Ingredience:


6 žloutků
6 bílků
280 g změklého másla + na vymazání formy
280 g moučkového cukru
250 ml smetany ke šlehání
360 g polohrubé mouky
1 sáček vanilkového cukru
100 g vlašských ořechů, nasekaných
1 prášek do pečiva
150 g kvalitní hořké čokolády, nasekané
20 g kakaa
plátky mandlí nebo hrubá mouka na vysypání formy

Pomůcky:

větší forma na bábovku, robot


Postup

Nejprve si vymažeme formu na bábovku máslem a vysypeme buď plátky mandlí nebo klasicky hrubou moukou, dáme do ledničky vychladit. Troubu si zatím předehřejeme na 170 stupňů.

V misce robotu prošleháme máslo s polovinou moučkového cukru a necháme spojit do hladké konzistence.

Za stálého šlehání pak přidáme žloutky, až se vše spojí, snížíme rychlost a přilijeme smetanu. Ještě chvilku prošleháme.

V jiné misce vyšleháme dotuha bílky se zbytkem moučkového cukru a vanilkovým cukrem.

Poté zhruba polovinu sněhu smícháme s máslovo-vaječnou hmotou.

Přisypeme mouku prosátou s práškem do pečiva, promícháme a zlehka přidáme zbytek bílků.

Do formy vlijeme polovinu těsta, na něj nasypeme nasekané ořechy s čokoládou. Zbytek těsta obarvíme kakaem a nalijeme navrch.

Dáme do trouby a pečeme asi hodinu (těsto kontrolujeme špejlí). Po vychladnutí ještě bábovku poprášíme moučkovým cukrem.


Perfect Bundt Cake ♥

Bake on !


and Enjoy Your Time ♥


Hugs from me to you ♥♥♥

Copyright 2014VFB Media