Pod jménem Jeanne si můžete představit Češku s trochou francouzské krve kolem třiceti let, kterou kromě tisíce jiných věcí baví experimentovat v kuchyni. ...více
Středa, 3. Červen 2015
Ať už sami chcete nebo musíte řešit dezerty ze zdravých surovin, objevila jsem pro vás luxusní bábovičky plné letní tropické chuti, s kokosovým mlékem a strouhaným kokosem. Těsto je pro lepší chuť ovoněné citrónovou kůrou a vanilkou a oslazené lesním medem. K ještě větší dokonalosti je dovede čokoládová ganache z mandlového mléka, ve které jsou vykoupané. Kokosové potěšení je tu a jeho super snadná příprava, jdete do toho? ;-) BEAUTIFUL DAY & SUNSHINE IN YOUR SOUL ♥ ♥
Ingredience:
Na 6-8 malých bábovek
Těsto
210 g špaldové mouky (hladké mouky)
150 g strouhaného kokosu
2 lžičky prášku do pečiva
kůra z 1 citrónu
85 g medu
3/4 plechovky kokosového mléka
1/2 lžičky vanilkového extraktu
špetka soli
Čokoládová ganache
120 ml mandlového mléka (smetany na šlehání)
90 g kvalitní hořké čokolády
Pomůcky:
formičky na mini bábovky
Postup
Troubu rozehřejeme na 175 stupňů, formičky si vymažeme. Prosátou mouku a všechny ostatní suché ingredience smícháme v jedné míse.
Dále přidáme nastrouhanou citrónovou kůru, med, kokosové mléko, vanilkový extrakt a sůl.
Veškeré ingredience lehce promícháme, až nám vznikne kompaktní těsto. Těstem naplníme formičky a pečeme asi 20-30 minut. Ke kontrole nám poslouží špejle, která musí vyjít po zapíchnutí do středu těsta ven čistá.
Bábovičky vyndáme z trouby a obrácené je necháme vychladnout, pak je odstraníme z formiček.
Na čokoládovou ganache zahřejeme na mírném plameni mandlové mléko (smetanu), odstraníme z plotny a přidáme nasekanou čokoládu.
Pár minut necháme odpočinout a pak rozmícháme, až vznikne hladká a lesklá poleva.
Ještě teplou ji přelijeme přes vychladlé bábovičky a podáváme..
Super Coconuty Mini Bundt Cakes
Yumm Exotic Dessert ♥
Low-Calorie Ingredients & Perfect Taste